Бойовики в Донбасі тричі обстріляли українські позиції

13 лютого 07:08

Усі обстріли були зафіксовані у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ".

 

Упродовж середи, 12 лютого, підтримувані Росією збройні формування "ЛДНР" три рази порушили режим припинення вогню. Про це повідомляють у штабі у четвер, 13 лютого.

"Противник вів вогонь по нашим позиціям із забороненого Мінськими домовленостями міномету калібру 120 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що усі обстріли були зафіксовані у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", а саме: поруч з Новотошківським, неподалік населеного пункту Оріхове, а також поблизу Південного.

"Вчора, 12 лютого, внаслідок ворожих обстрілів втрат серед українських захисників не було", - зазначають українські військові.

З початком доби, 13 лютого, бойовики не стріляли по українських позиціях.

Нагадаємо, українська сторона запропонувала у Мінську три нові ділянки розведення сил і засобів в Донбасі. Однак на засіданні 17 січня вдалося узгодити лише один з дев'яти пункт розведення.

Буксує у Мінську й питання оголошення чергового перемир'я на сході України. На останньому в 2019 році засіданні ТКГ сторони не домовилися про дату.

Упродовж червня-листопада 2019 року на сході України відбулося розведення військ на трьох ділянках лінії зіткнення в Донецькій і Луганській областях: поблизу Станиці Луганської (26 червня), Золотого (29-31 жовтня), Богданівки та Петрівського (9-11 листопада).

Гарантувати дзеркальне відведення окупаційних військ у Кремлі відмовилися, до того ж президент РФ Володимир Путін пригрозив повернути бойовиків на ділянки розведення, якщо там будуть українські поліція та Нацгвардія. Під час попередніх спроб розведення бойовики згодом повертались на залишені позиції.

Докладніше про шлях до перемоги України у російсько-українській війні читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Шлях війни" для "Дзеркала тижня. Україна".