Бойовики в Донбасі обстріляли із забороненої зброї два населені пункти

11 вересня 12:19

Російсько-окупаційні війська здійснили обстріл із міномету калібру 82 мм.

 

Підтримувані Росією бойовики в Донбасі обстріляли населені пункти Новотошківське та Майорськ, повідомив у Facebook пресцентр штабу операції Об'єднаних сил. Українська сторона Спільного центру координації та контролю повідомили про обстріли Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ.

"Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє, що збройні формування РФ порушуючи Мінські домовленості та режим припинення вогню підступно 10 вересня здійснили обстріли населених пунктів Новотошківське та Майорськ застосувавши заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82 мм. Загалом противник випустив 9 мін", - йдеться у повідомленні.

Українська сторона СЦКК сповістила про вищевказані факти представників СММ ОБСЄ та закликала зафіксувати їх.

"Також вказала на те, що збройні формування Російської Федерації та її найманці продовжують грубо порушувати встановлений режим "Тиша", - додали в штабі ООС.

Нагадаємо, з опівночі 21 липня в Донбасі почало діяти чергове "літнє перемир'я", погоджене Тристоронньою контактною групою (ТКГ) на засіданні 17 липня. У квітні російська сторона в ТКГ двічі відмовлялася погоджувати ініційоване Україною "великоднє перемир'я", запровадження "хлібного" зривалося двічі.

Воно стало вже 20-м від початку війни в Донбасі й на другу добу було порушено бойовиками. Усі перемир'я, які передували йому, також порушувалися терористами упродовж перших днів з моменту оголошення.