Бойовики в Донбасі масово звільняються через затримку "зарплатні" – розвідка

23 квiтня 13:14

Російські офіцери на сході України отримують гроші поза чергою та в "особливому порядку".

 

Морально-психологічний стан бойовиків зі з'єднань і частин 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) АК ЗС РФ продовжує знижуватись через систематичні затримки з виплатою грошового забезпечення, повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Розвідники зазначають зростання рівня недовіри рядового складу до командування, особливо російських офіцерів. Вони отримують зарплатню в особливому порядку.

"У зв'язку із зазначеним та незадовільними умовами проходження служби, значно зросла кількість бажаючих достроково розірвати контракти", - йдеться у повідомленні прес-служби ГУР МОУ.

Так, бажання "звільнитись" виявили окупанти 3-ої (Горлівка) та 5-ої (Макіївка) мотострілецьких бригад 11-го окремого мотострілецького полку 1-го АК. Також залишити службу в лавах НЗФ хочуть бойовики зі складу 7-ої окремої мотострілецької бригади (Брянка) 2-го АК.

Нагадаємо, раніше між місцевими бойовиками зі складу "9-го омсп мп" і прибулими найманцями з Чечні спалахнув конфлікт через витік інформації щодо фінансового забезпечення. Так, терористи дізналися про те, що за бойові дії на сході України чеченці отримуватимуть не 15, а 80 тисяч рублів на місяць.

Раніше в розвідці повідомили, що бойовики терористичного угруповання "ДНР" обурені ставленням російського окупаційного командування.