Бойовики розсилають українським військовим провокаційні SMS-повідомлення – ІС

21 лютого 10:28

Терористи активізували розвіддіяльність вздовж усієї лінії зіткнення в Донбасі.

 

Російсько-окупаційні війська активізували ведення розвідувальної діяльності вздовж всієї лінії зіткнення в Донбасі, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Відзначається активізація діяльності маневрених груп РЕР і РЕБ (радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби – ред.) противника вздовж усієї лінії зіткнення. У зоні відповідальності "2 АК ЛНР" зафіксована робота новітнього російського комплексу радіоелектронної боротьби "Леєр-3" (РБ-341В). При цьому, на мобільні телефони військовослужбовців ЗС України надсилали SMS-повідомлення провокаційного характеру", - пише Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

Російський комплекс РЕБ "Леєр-3" призначений для придушення сигналів передавачів GSM-зв'язку. Вперше він був показаний на початку жовтня 2015 року на виставці Південного військового округу Збройних сил РФ.

На початку лютого 2017 року окупанти вже використовували цей комплекс для зниження рівня морально-психологічного стану бійців сил АТО. З активізацією бойових дій поблизу Авдіївки, з його допомогою на мобільні телефони українських захисників розсилалися провокаційні антиукраїнські SMS-повідомлення.

Крім того, терористи продовжують активне ведення розвідки бойових порядків сил АТО за допомогою безпілотних літальних апаратів (БПЛА)

"У період з 13 по 19 лютого зафіксований 21 розвідувальний політ БПЛА ЗС РФ, у т. ч. 3 польоти БПЛА "Орлан-10", які здійснювали захід у оперативно-тактичну глибину оборони ЗС України. Особливу увагу противник зосередив на викритті об'єктів, а також виявленні змін у бойових порядках ЗС України", - зазначає координатор ІС.

Нагадаємо, раніше в групі ІС повідомляли про те, що поблизу Озерянівки (Донецька область) була зафіксована робота новітнього російського комплексу радіорозвідки "Торн".

14 січня підрозділом протиповітряної оборони Збройних сил України було збито російський безпілотник "Орлан-10". Він став третім збитим ворожим БПЛА з початку дії в Донбасі безстрокового "різдвяного" перемир'я.

"Новорічно-різдвяне перемир'я" стало 12-м з початку війни в Донбасі. "Шкільне" та "хлібне" перемир'я, що передували йому, систематично порушувалися російсько-терористичними формуваннями. Цього разу бойовики порушили перемир'я у перший же день. Вони провели провокаційні обстріли українських позицій на Світлодарській дузі з БМП, мінометів і гранатометів.