Бойовики продовжують обстріли українських позицій в зоні АТО

09 грудня 19:07

Найбільшу активність терористи виявляють у районі окупованого Донецька.

 

У середу, 9 грудня, бойовики незаконних збройних формувань продовжили обстріли позицій сил антитерористичної операції на донецькому та артемівському напрямках, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Терористи неодноразово відкривали вогонь по населених пунктах Майорськ і Луганське на артемівському напрямку зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів.

Найбільшу активність терористи виявили в районі окупованого Донецька.

Піски, Опитне та Красногорівка були обстріляні із стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів, Авдіївка та Новгородське – з гранатометів.

Крім того, бойовики обстріляли Опитне з 82-хмиллиметровых мінометів, які згідно з Мінськими угодами мають бути відведені від лінії зіткнення, а в районі Авдіївки працював снайпер противника.

Українська розвідка характеризує ситуацію в зоні АТО як складну, а також попереджає про те, що бойовики готуються до відновлення масштабних бойових дій в Донбасі.

останнім часом спостерігачі місії ОБСЄ фіксують зростання порушень режиму припинення вогню в Донбасі. Зокрема, СММ відзначають наявність важкого озброєння на лінії зіткнення, яке повинно бути відведено.