Бойовики посилили обстріли на Донеччині

13 серпня 21:29

Про бойові втрати серед українських військовослужбовців у штабі ООС не повідомили.

 

Бойовики російсько-окупаційних формувань посилили обстріли позицій Об'єднаних сил у Донецькій області. З початку доби противник вісім разів порушив режим припинення вогню, задіявши піхотну зброю. Про вогонь у відповідь, втрати серед українських військовослужбовців і російських окупантів у вівторок, 13 серпня, прес-центр штабу ООС не повідомив.

Цсі ворожі провокації були зафіксовані в зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід".

По опорних пунктах ЗСУ поблизу Талаківки, Водяного, Гнутового і Новогнатівки на Донеччині окупанти били з гранатометів і стрілецької зброї. Українські позиції на підступах до Новотроїцького зазнали обстрілу зі станкового протитанкового гранатомета і великокаліберного кулемета. В районі Красногорівки були зафіксовані провокації із застосуванням стрілецької зброї.

Як повідомлялося, 17 липня учасники ТКГ у Мінську погодили початок "літнього перемир'я" з півночі 21 липня, а також обговорили підготовку до обміну утримуваними особами.

У перший же день "лытнього перемир'я" бойовики обстріляли позиції ЗСУ з БМП, і двоє українських військовослужбовців загинули, підірвавшись на вибуховому пристрої. 6 серпня в результаті обстрілу Павлополя загинули четверо українських морських піхотинців. 13 серпня на фугасі підірвався снайпер Національної гвардії.

Перед цим у ТКГ 19 червня і 2 липня не змогли узгодити чергове "хлібне перемир'я". Також росіяни зірвали оголошення "великоднього перемир'я".

Однак 26 червня українські підрозділи під контролем ОБСЄ були відведені від Станиці Луганської. Після відведення військ вогнева активність окупантів в зоні ООС лише посилилася.

Докладніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".