Бойовики підсилюють підрозділи в районі Світлодарської дуги – ІС

29 червня 10:08

В даному районі з'явилос кілька "блукаючих" мінометних підрозділів.

 

Фіксується посилення підрозділів бойовиків в "стику між 1-м АК ДНР" і "2-го АК ЛНР" в районі Світлодарської дуги, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

"Зокрема, відзначається посилення бронетехнікою (до переднього краю перекинуто до 20 од. ББМ) і поява відразу декількох "блукаючих" мінометних підрозділів (2 з них оснащені 120-мм мінометами)", - пише він.

Крім того, в цьому районі терористи в основному оперують з напряму н. п. Нижнє Лозове і в районі Гольмовского.

Читайте також: Бойовики підтягують посилення до правого флангу сил АТО на Світлодарскьому плацдармі – ІС

Напередодні повідомлялося, що під Авдіївкою снайпер "ДНР" вбив українського військового, ще п'ятеро поранені в результаті обстрілу.

Перший заступник секретаря РНБО Михайло Коваль заявляв, що за два роки в Донбасі вбили 10 тис. українських громадян, були поранено – понад 20 тисяч осіб, а близько 1,8 млн осіб стали біженцями. За його словами, російські військові в Донбасі, незважаючи на Мінські домовленості, влаштовують вогневі позиції в житлових кварталах окупованих населених пунктів і продовжують обстрілювати позиції ЗСУ.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.