Бойовики ОРДЛО невдоволені жорстокою муштрою російськими військовими – розвідка

12 липня 13:09

У лавах окупаційних військ зростає кількість дезертирів.

 

У лавах бойовиків так званих "армійських корпусів" у складі російсько-окупаційних військ в Донбасі зростає невдоволення муштрою офіцерами Збройних сил РФ, зокрема, постійними фізичними навантаженнями та жорсткими методами управління, повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Крім цього, обурення у місцевих терористів викликає оформлення росіянами бойових поранень як побутових травм та звільнення загиблих заднім числом. Фіксуються численні випадки дезертирства і відмови виконувати бойові завдання на передовій.

"З метою збереження контролю над підлеглими, окупаційним командуванням активно розповсюджуються чутки щодо захоплення Об'єднаними силами в полон військовослужбовців окупаційних військ, віддано розпорядження командирам щодо проведення додаткових раптових перевірок наявності особового складу на передових позиціях", - зазначають розвідники.

Як повідомляли у групі ІС, брак бойовиків у підрозділах "1 АК" терористичної організації "ДНР" становить від 70% до 40% в окремих частинах і має тенденцію до збільшення.

Відтоку терористів з лав НЗФ сприяють незадовільні умови "служби", погане матеріальне забезпечення та зневажливе ставлення до підлеглих військовослужбовців ЗС РФ.

Через брак бойовиків окупаційне командування змушене призивати на "службу" кримінальників та осіб, які мають алкогольну або наркотичну залежність. А також час від часу проводити "навчальні збори" для мирних мешканців окупованих районів Донбасу, зокрема, для студентів.