Бойовики обстріляли українських військових з мінометів і піхотного озброєння

21 травня 08:42

Поранені двоє військовослужбовців Об'єднаних сил.

 

Російсько-терористичні війська упродовж минулої доби, 20 травня, десять разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі, зокрема чотири рази – із заборонених Мінськими домовленостями мінометів.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" Збройних сил України терористи п'ять разів обстріляли українські укріплення.

По захисниках Старогнатівки гатили з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї, Водяного – лише з АГС. Зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів окупанти обстрілювали позиції ЗСУ неподалік Гнутового, з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї – Опитного та Красногорівки (двічі).

У смузі дій ОТУ "Північ" бойовики п'ять разів відкривали вогонь по українських укріпленнях. З мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї обстрілювали позиції українських військових у районі Новотошківського, мінометів цього ж калібру й АГС – Золотого-4.

Під обстріл з 82-мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї двічі потрапляли оборонці Новгородського, лише піхотного озброєння – Миколаївки Другої.

Бійці Об'єднаних сил не залишили ворожі обстріли без адекватної відповіді. Військовослужбовці продовжують надійно контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.

Вночі 21 травня бандформування двічі обстріляли позиції українських військових. У районі Водяного – з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, Гнутового - з великокаліберних кулеметів. Унаслідок ворожих обстрілів дістав поранення військовослужбовець Об'єднаних сил, втрати противника уточнюються.

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, унаслідок бойових дій в Донбасі знищено одного бойовика, ще шістьох поранено.

Нагадаємо, 6 травня у межах ротації керівництва операції Об'єднаних сил в Донбасі президент Петро Порошенко призначив новим командувачем ООС генерал-лейтенанта Олександра Сирського. Він змінив на посаді генерал-лейтенанта Сергія Наєва. Офіційно антитерористичну операцію (АТО) на сході України було завершено 30 квітня 2018 року, натомість розпочато операцію ОС.

18 квітня російська сторона в Тристоронній контактній групі (ТКГ) відмовилася погоджувати ініційоване Україною чергове "великоднє перемир'я" в Донбасі.

Попереднє "весняне перемир'я" стало вже 19-м від початку війни в Донбасі. Воно, як і попередні перемир'я, у перший же день було порушено бойовиками російсько-окупаційних формувань.