Бойовики обстріляли Травневе з РПГ

07 липня 21:25

За добу в Донбасі зафіксовано 12 обстрілів.

 

Протягом доби в Донбасі зафіксовано 12 обстрілів бойовиків. Двоє українських військових отримали поранення. Про це інформує прес-служба ООС.

Збройні формування Російської Федерації і її найманці здійснили обстріл Травневого, застосувавши при цьому ручний протитанковий гранатомет. Встановлено, що вогонь бойовики вели з позиції поблизу населеного пункту Гольмовський.

При здійсненні фотофіксації на вулиці Центральна 27, офіцери наглядової групи УС СЦКК виявили пошкодження воріт, саме в результаті попадання ворожої гранати від РПГ-7, яка не розірвалася.

Зазначається, що збройні формування обстрілювали позиції українських військових із застосуванням заборонених мінськими угодами мінометів калібру 120 і 82 мм, а також з озброєння танків, гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Зокрема, обстріли велися поблизу населеного пункту Широкіне, Петровського, на околиці Водяного, двічі стріляли з мінометів в районі населеного пункту Новолуганське і біля Попасної. Також стріляли з мінометів неподалік Золоте-4, із протитанкового ракетного комплексу в околиці Майорського - за напрямом Шахти 6-7.

Гостра фаза протистояння з РФ завершилася, і треба вчитися жити з ворогом біля воріт. Докладніше читайте у статті Сергія Немирича "Ніколи так не було, і ось знову" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".