Бойовики обстріляли безпілотник ОБСЄ в небі над Луганщиною

27 березня 00:05

Окупанти випустили по БПЛА півтора десятка черг із великокаліберного кулемета.

 

Бойовики російсько-окупаційних формувань в черговий раз обстріляли безпілотний літальний апарат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Інцидент стався в окупованій частині Луганської області минулого тижня, йдеться в звіті СММ ОБСЄ від 25 березня.

Близько 16:30 в середу, 20 березня, БПЛА дальнього радіусу дій пролітав над районом приблизно в 3 км на південний схід від окупованого села Довге. Населений пункт розташований за 22 км від окупованого Луганська і за 3,5 км від лінії розмежування.

Безпілотник спостерігачів виявив крупнокаліберний кулемет на відстані 1,4 км на захід - північно-захід від місця, над яким він пролітав. З цього кулемета бойовики випустили не менше 14 черг по БПЛА.

Під час обстрілу дрон знаходився на висоті 2,5 тисячі метрів, і не отримав ушкоджень. Про виліт БПЛА спостерігачі заздалегідь попередили Спільний центр по контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

Нагадаємо, 27 жовтня минулого року спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ втратили безпілотний літальний апарат (БПЛА), що спостерігав за переміщенням військової техніки на сході України, поблизу з непідконтрольною уряду ділянкою українсько-російського кордону.

Під час польоту безпілотний літальний апарат дальньої дії виявив у районі тимчасово окупованого Нижнекрынского зенітний ракетний комплекс 9К33 "Оса" та автоцистерни для палива. А неподалік від тимчасово окупованого ділянки українсько-російського кордону – колону техніки.

ОБСЄ поклала відповідальність за знищення БПЛА на Росію.