Бойовики накрили Водяне мінометним вогнем

13 листопада 19:23

Українські бійці відповіли вогнем з гранатометів і стрілецької зброї.

 

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною, бойовики російсько-терористичний формувань продовжують провокаційні обстріли українських позицій, у тому числі, із забороненої Мінськими домовленостями зброї.

У понеділок, 13 листопада, терористи 14 разів порушили режим припинення вогню, задіявши міномети на луганському і приморському напрямках. Бійці ЗСУ відкривали вогонь у відповідь з гранатометів і стрілецької зброї. В результаті обстрілів двоє українських військовослужбовців отримали поранення, повідомляє прес-центр штабу АТО.

По Лопаскіному та Троїцькому на луганському напрямку окупанти вели вогонь з мінометів калібру 82 міліметри. Позиції ЗСУ на підступах до Луганської противник накрив вогнем зі 120-мм мінометів. Збройні провокації бойовиків також були зафіксовані в районі Зайцевого та Кримського.

ПО Авдіївці, Пісках, Старогнатівці та Мар'їнці на донецькому напрямку терористи вели вогонь з піхотної зброї. У районі Новотроїцького була зафіксована снайперська активність противника.

Водяне на приморському напрямку зазнало мінометного обстрілу: терористи випустили близько 20 мін калібру 120 і 82 міліметри.

Як повідомлялося, за результатами засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську 23 серпня було оголошено про введення з 25 серпня режиму припинення вогню у зв'язку з початком навчального року. Так зване "шкільне перемир'я" стало вже 11-м з початку війни в Донбасі. Бойовики російсько-терористичних формувань порушили його у перший же день.

3 жовтня бойовики вперше з початку "шкільного перемир'я" застосували РСЗВ, випустивши по позиціях ЗСУ на приморському напрямку більш 50 снарядів БМ-21 "Град".

5 листопада під вогнем реактивної артилерії противника опинилися Опитне та Авдіївка, по яких терористи випустили 247 снарядів БМ-21 "Град". По Пісках окупанти завдали серію ударів з 122-мм ствольної артилерії і великокаліберних мінометів.