Бойовики накрили позиції ЗСУ на Луганщині вогнем з важких мінометів і ПТРК

15 квiтня 08:32

Унаслідок ворожих обстрілів дістав поранення військовослужбовець Об'єднаних сил.

 

Російсько-терористичні війська упродовж минулої доби, 14 квітня, десять разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі, зокрема один раз – із заборонених Мінськими домовленостями мінометів.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" Збройних сил України терористи п'ять разів обстріляли українські укріплення. По захисниках Невельского гатили з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, Широкиного – лише з АГС.

Під обстріл з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї потрапили позиції Об'єднаних сил у районі Водяного (двічі), зі станкових протитанкових гранатометів – на околицях Авдіївки.

У смузі дій ОТУ "Північ" окупанти відкривали вогонь п'ять разів. Опорні пункти українських військових поблизу Золотого-4 накривали мінометним вогнем калібру 82 мм, Кримського – вогнем з протитанкових ракетних комплексів.

Оборонців Новолуганського бойовики обстрілювали з автоматичних станкових гранатометів, Новотошківського – з АГС, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї (двічі).

Бійці Об'єднаних сил не залишили ворожі обстріли без адекватної відповіді. Військовослужбовці продовжують надійно контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.

Вночі 15 квітня бандформування вогонь по позиціях ЗСУ не відкривали. За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, унаслідок бойових дій в Донбасі чотирьох бойовиків знищено, ще трьох поранено.

11 квітня ситуація у зоні ООС значно ускладнилася, окупанти посилили обстріли українських позицій, зосередивши вогонь переважно на донецькому напрямку. Застосовували й заборонені "Мінськом" важкі міномети. Восьмеро українських військових дістали поранення.

7 березня учасники Тристоронньої контактної групи (ТКГ) погодили черговий безстроковий режим припинення вогню в Донбасі з опівночі 8 березня. "Весняне перемир'я" стало вже 19-м від початку війни в Донбасі. Воно, як і попередні перемир'я, у перший же день було порушено бойовиками російсько-окупаційних формувань.

13 березня спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік закликав сторони до перемир'я, а також висловив незадоволеність його результатами і темпами реконструкції пункту пропуску "Станиця Луганська".