Бойовики лякають жителів Комінтернового "карателями" з "Азова" - ІС

30 грудня 10:04

Відмічаються масові спроби бойовиків поширювати серед місцевого населення дезінформацію про цілі і наміри командування терористів.

 

На Маріупольському напрямку, зокрема, в районі Комінтернового, відзначається робота так званих "інструкторсько-методичних груп" бойовиків, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

"[Бойовики] активно поширюють чутки про нібито підготовлюваний введенні в "сіру зону" "карателів" з полку "Азов" з проведенням "зачисток" серед цивільного населення", - пише він.

Також відмічаються масові спроби бойовиків поширювати серед місцевого населення дезінформацію про цілі і наміри командування терористів, окремих підрозділів і формувань.

"Розпускаються чутки про прибуття на той чи інший ділянку фронту відомих ватажків бойовиків. Серед бойовиків і представників місцевого населення ведеться робота щодо користування соціальними мережами, обмеження користування засобами зв'язку", - додає Тимчук.

Оперативные данные группы "Информационное Сопротивление".Не смотря на объявленный "режим тишины", российско-террористи...

Опубликовано Дмитрием Тымчуком 29 декабря 2015 г.

Згідно з домовленостями, досягнутими учасниками Тристоронньої контактної групи в Мінську 22 грудня, з 00:00 23 грудня в Донбасі введено "повний і беззастережний режим тиші".

22 грудня бойовиків незаконних збройних формувань зайняли селище Комінтернове Донецької області, який знаходиться в "сірій зоні". Терористи розмістили у населеному пункті бронетехніку та інші заборонені Мінськими домовленостями озброєння. Відстань від Комінтернового до Маріуполя достатня для використання 120-мм мінометів і висунення ДРГ в напрямку цього міста. Тоді ж група "ІС" повідомляла, що разом з бойовиками "ДНР"у Комінтернове увійшов підрозділ ЗС Росії. Також штаб АТО оприлюднив докази присутності бойовиків у Комінтерновому. Фотознімки були зроблені підрозділом аеророзвідки.

За інформацією групи "Інформаційний спротив", у зоні АТО готується новий наступ бойовиків. У свою чергу українська розвідка охарактеризувала ситуацію в зоні АТО як складну, а також попередила про те, що бойовики готуються до відновлення масштабних бойових дій у Донбасі.