Бойовики готуються до "масштабних навчань" в ОРДО

09 вересня 15:44

До них планують залучити 300 одиниць техніки та чотири тисячі терористів.

 

Підконтрольні Росії бойовики терористичного угруповання "ДНР" заявили про підготовку до "командно-штабних навчань" на тимчасово окупованій території Донецької області. "Навчання" бандформувань стартують у вівторок, 11 вересня, у них візьмуть участь понад 300 одиниць техніки і чотирьох тисяч терористів російсько-окупаційних військ.

"З 11 вересня 2018 року на військових полігонах нашої "республіки" сплановано проведення командно-штабного навчання на місцевості", - цитує сепаратистський ресурс ДАН "заступника командувача оперативним командуванням ДНР" Едуарда Басуріна.

Ватажок бойовиків також заявив про те, що "усі навчання проходитимуть на відстанях від лінії зіткнення, які відповідають Мінським угодам".

Нагадаємо, напередодні бойовики шість разів відкривали вогонь по опорних пунктах українських військових. Втрат у лавах ЗСУ не було.

22 серпня учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі із середи, 29 серпня. "Шкільне перемир'я" стало 16-м з початку війни на сході України. Усі перемир'я, які передували йому, систематично порушувалися бойовиками. Чергове "хлібне" бойовики порушили у перший же день.

30 квітня, президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення антитерористичної операції на сході України та початок Операції об'єднаних сил. 16 березня президент призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил.

Детальніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".