Бойовики "ДНР" і "ЛНР" оголосили мобілізацію

22 травня 01:16

Ватажки терористів оголосили про приведення своїх підрозділів у "повну бойову готовність".

 

Ватажки підконтрольних Россі угруповань "ДНР" і "ЛНР" оголосили мобілізацію в окупованих районах Донецької та Луганської областей, повідомляє "Східна правозахисна група".

Крім бойовиків так званої "народної міліції" мобілізації підлягають працівники "держпідприємств", комунальники, шахтарі, металурги, курсанти, члени козацьких формувань у складі "народної міліції".

Військкоматам окупантам доручили формувати так звані "шахтарські роти" з числа резервістів. Організація "Союз добровольців Донбасу" в Росії оголосила про черговий набір найманців для участі в бойових діях проти України.

Читайте також: "Київпастранс" каратиме водіїв за недотримання санітарних норм

Раніше ватажки "ДНР" і "ЛНР" в черговий звинуватили Збройні сили України в обстрілі цивільних об'єктів і оголосили про приведення "народної міліції" в повну бойову готовність.

Україна, в свою чергу, ініціювала екстрене засідання Тристоронньої контактної групи. Віцепрем'єр Олексій Резніков констатував, що заяви бойовиків – це свідома провокація, заснована на брехні.

Перед цим він продемонстрував учасникам консультацій російський паспорти так званих "представників" ОРДЛО в ТКГ.

Американські дипломати Джон Гербст, Стівен Пфайфер і Вільям Тейлор розповіли про своє бачення врегулювання ситуації в Донбасі. На думку дипломатів (кожен з них у свій час був послом в Україні), криза, викликана пандемією COVID-19 і падінням світових цін на нафту, може змусити Росію піти.

Детальніше про можливий розвиток подій у Донбасі читайте в статті Петра Бурковського "П'ять сценаріїв розвитку подій у Донбасі: чого чекати від Росії і як може зробити Україна?" для ZN.UA.