Бойовики активізували антиукраїнську пропаганду в ОРДЛО - розвідка

23 сiчня 13:15

Мирних мешканців та потенційних "призовників" залякують "диверсіями на хімпідприємствах".

 

Командування російсько-окупаційних військ в Донбасі активізувало антиукраїнську пропаганду на тимчасово окупованій території Донецької і Луганської областей, повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними розвідників, окупантами активно розповсюджується дезінформація про нібито "підготовку підрозділами Об'єднаних сил провокацій та диверсій на місцевих об'єктах хімічної промисловості". З метою переконання мирних мешканців у зростанні загроз, бойовики збільшили кількість навчань з "ліквідації НС".

"Зокрема, російські окупаційні адміністрації організували проведення 22-25 січня командно-штабного навчання з питань "ліквідації надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру", - йдеться у повідомленні.

При цьому головна мета навчань – посилення пропаганди "служби" у лавах окупаційних військ серед осіб призовного віку. З цією метою на полігонах ОРДЛО розгорнуто показові "польові пункти управління" та "пункти прийому особового складу", зокрема "резервістів", до висвітлення навчань залучаються сепаратистські ЗМІ.

"Для проведення занять, на відміну від попередніх навчань, обладнано навчальні місця, де встановлені стенди з написами і малюнками антиукраїнського змісту, містяться агресивні заклики проти України та рекламується т.зв. "братання з Росією", - додають у розвідці.

Як пише у своїй статті для DT.UA Георгій Почепцов, сучасна російська пропаганда не може вважатися тоталітарною.

"Сучасна пропаганда 2.0 несе в собі велику дозу розважальності, ми навіть готові купувати її, звертаючись до телесеріалів, фільмів або книжок, тим самим переводячи цю пропаганду навіть на самоокупність", - наголошує експерт.

Докладніше про природу і вплив пропаганди читайте у статті Георгія Почепцова "Пропаганді ти не скажеш до побачення, пропаганда не прощається з тобою" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".