Бойовики 8 разів відкривали вогонь в зоні АТО протягом дня

26 серпня 20:13

ЗСУ на провокації не відповідали.

 

В зоні АТО з опівночі до 18.00 суботи незаконні збройні формування ОРДЛО 8 разів відкривали вогонь по українським військам, повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

"У районі проведення АТО другий день "шкільного перемир'я" характеризується зменшенням активності російсько-окупаційних підрозділів. Від початку доби бойовики вздовж всієї лінії розмежування не застосовували міномети та інше важке озброєння. Всього з півночі незаконні збройні формування 8 разів відкривали вогонь", - йдеться в повідомленні.

За інформацією штабу, нетривалі і окремі обстріли позицій сил АТО з використанням стрілецької зброї і гранатометів зафіксовані поблизу Водяного, Павлополя, Старогнатовки, Широкіно і Талаковки (на Приморському напрямку). Крім того, супротивник двічі застосовував зброю в районі Авдіївської промзони.

Чітко дотримуючись мирних домовленостей і враховуючи, що обстріл укріплень сил АТО були неприцельными, мали відверто провокаційний характер, Збройні сили України вогонь у відповідь не відкривали", - підкреслюється в повідомленні.

Як повідомлялося, за результатами засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську 23 серпня було оголошено про введення з 25 серпня режиму припинення вогню у зв'язку з початком навчального року. Так зване "шкільне перемир'я" стало вже 11-м з початку війни в Донбасі.

Увечері у вівторок, 22 серпня, відбулася телефонна конференція президентів України, Франції, Німеччини та Росії, за наслідками якої було зроблено спільну заяву. Глави держав "Нормандської четвірки" висловили рішучу підтримку рішенню Тристоронньої контактної групи оголосити в зоні АТО черговий режим припинення вогню у зв'язку з початком навчального року.

У червні Тристороння контактна група із врегулювання конфлікту в Донбасі домовилася про так зване "хлібне перемир'я"на час збору врожаю з 24 червня по 31 серпня.