Бойовики 26 разів за добу відкривали вогонь по позиціях сил АТО

05 грудня 07:46

Терористи з мінометів і гранатометів обстрілювали наші позиції поблизу Авдіївки.

 

За минулу добу окупанти почали обстріл наших позицій з мінометів в районі Широкиного, на маріупольському напрямку, повідомляє прес-центр АТО в понеділок, 5 грудня.

Протягом дня з мінометів різних калібрів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї бойовики продовжили обстрілювати Талаковку, Красногорівку, Мар'їнку і Широкине.

На луганському напрямку під вогонь 82 міліметрових мінометів потрапила Новозвановка, обстрілу з гранатометів зазнали Кримське, Жовте, Лопаскино, Новоолександрівка та Станиця Луганська. По Новоалександрівці противник також вів вогонь із зенітних установок.

На донецькому напрямку російсько-окупаційні війська з мінометів і гранатометів обстрілювали наші позиції поблизу Авдіївки. "Всього протягом доби зафіксовано 26 обстрілів", - йдеться в повідомленні.

Під час зустрічі "Нормандської четвірки" в ніч на 20 жовтня учасники зустрічі в Берліні погодилися з безальтернативністю Мінських домовленостей і домовилися про спільну розробки "дорожньої карти"їх реалізації. Крім того, лідери країн попередньо домовилися про продовження роботи з розведення військ на чотирьох ділянках лінії зіткнення в Донбасі. Серед цих ділянок, зокрема, має бути і Дебальцеве Донецької області.

Проте міністри закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії на переговорах у Мінську 29 листопада не досягли прогресу в узгодженні "дорожньої карти" через відмову голови МЗС РФ Сергія Лаврова обговорювати розміщенні збройної місії ОБСЄ у Донбасі.

Детальніше про основні проблемні питання деокупації Криму та ОРДЛО читайте у статті Костянтина Батозького "Деокупація: початок" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".