Бойовики 20 разів за ніч намагалися спровокувати сили АТО на відкриття вогню

16 грудня 07:08

Противник продовжив неприцельные обстріл позицій сил АТО в Пісках, Опитному та Авдіївці.

 

У ніч на 16 грудня бойовики проросійських незаконних збройних формувань 20 разів намагалися спровокувати українських військових на відкриття вогню, повідомляє в середу прес-центр АТО.

Бандити продовжили неприцільний обстріл позицій сил АТО зі стрілецької зброї, гранатометів і великокаліберних кулеметів в Пісках, Опитному і Авдіївці, а також в Новгородському і Луганськом.

"Близько опівночі бандити російсько-терористичних бандформувань вдарили в бік наших позицій в Пісках з 82-мм мінометів. На початку цього періоду загарбники тільки один раз застосовували зброю з метою спровокувати наших захисників на відкриття вогню у відповідь - стрілецька зброя і ручні протитанкові гранатомети в районі Опитного", - йдеться в повідомленні.

Раніше українська розвідка охарактеризувала ситуацію в зоні АТО як складну, а також попередила про те, що бойовики готуються до відновлення масштабних бойових дій в Донбасі.

Останнім часом спостерігачі місії ОБСЄ фіксують зростання порушень режиму припинення вогню в Донбасі. Зокрема, СММ відзначають наявність важкого озброєння на лінії зіткнення, яке повинно бути відведено.