Бойовики 20 разів за добу відкривали вогонь по позиціях сил АТО

05 сiчня 07:13

З вечора понеділка і до опівночі найбільш активними терористи були в районі Донецького аеропорту.

 

За минулу добу проросійські НЗФ 20 разів відкривали вогонь у бік українських позицій, що майже вдвічі більше, ніж у попередній день, повідомляє у вівторок прес-центр АТО.

Так, після 18.00 вчорашнього дня до опівночі найбільш активними бандити були в районі Донецького аеропорту. "Зокрема, вони сім разів вели безладний вогонь з великокаліберних кулеметів по Пісках, один раз зі стрілецької зброї - по Опытному", - йдеться в повідомленні.

На Горлівсько-Светлодарской дузі з великокаліберних кулеметів окупанти неприцельно били в бік Луганського, двічі зі стрілецької зброї і гранатометів - по Зайцевому.

"На тій ж ділянці фронту після півночі загарбники невдало намагалися спровокувати українських воїнів на порушення режиму "повної тиші", використавши станковий протитанковий гранатомет біля Зайцевого, стрілецьку зброю - біля Новгородського, ворожий крупнокаліберний кулемет хаотично бив в напрямку нашого опорного пункту кілька кілометрів південніше Троїцького", - резюмували в штабі АТО.

3 січня в штабі АТО заявили про стабілізацію ситуації в Донбасі.

Згідно з домовленостями, досягнутими учасниками Тристоронньої контактної групи в Мінську 22 грудня, з 00:00 23 грудня в Донбасі введено "повний і беззастережний режим тиші".

За інформацією групи "Інформаційний спротив", у зоні АТО готується новий наступ бойовиків. У свою чергу українська розвідка охарактеризувала ситуацію в зоні АТО як складну, а також попередила про те, що бойовики готуються до відновлення масштабних бойових дій у Донбасі.