Бородянський повідомив, коли почне працювати новий український телеканал на окупованих територіях

02 грудня 14:00

Телеканал на базі UA TV повинен бути запущений вже в лютому.

 

Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський в інтерв'ю DT.UA заявив про те, що новий український телеканал з мовленням на тимчасово окупованих територіях почне роботу вже в лютому. Контент цього каналу буде і російською, і українською мовою.

"Саме зараз йде процес створення такого телеканалу на базі UA TV, який повинен бути запущений вже в лютому. Його ефірне мовлення буде тільки на тимчасово окупованих територіях", - розповів Бородянський.

Він зазначив, що основна мета цього каналу - донести правду про те, що відбувається в Україні, до жителів тимчасово окупованих територій. Мова мовлення ж - не основний критерій, який диференціює канал. "Цікаво, а чому ми позначаємо канал за критерієм "мова"? Вам не здається це трошки дивним? Це не основний критерій, який диференціює телеканал. Наше завдання - зробити так, щоб на тимчасово окупованих територіях люди знали правду про те, що відбувається в Україні, щоб ми почали вести з людьми, що живуть на цій території, діалог - в ефірі такого телеканалу. Насамперед з наукової середовищем. І наше завдання - донести правдиву інформацію. Мова буде і українська, і російська", - підкреслив міністр.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте повністю інтерв'ю Олега Вергеліса та Катерини Константинової з Володимиром Бородянським у свіжому номері тижневика "Дзеркало тижня. Україна".