Болгарія підтримує вступ України до НАТО і ЄС

29 березня 10:30

Дипломати розповіли про підтримку режиму санкції проти РФ за агресію в Україні.

 

У Міністерстві закордонних справ України розповіли, що заступник голови дипломатії Болгарії Юрій Штерк висловив послідовну підтримку державного суверенітету і територіальної цілісності України.

"Під час консультацій заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар обговорив зі своїм болгарським візаві весь спектр питань порядку денного українсько-болгарських відносин. Сторони намітили шляхи подальшого розвитку політичного діалогу, взаємодії на платформах міжнародних організацій, а також співпраці в економічній, правовій та культурно-гуманітарній сферах", - йдеться в повідомленні МЗС України.

Також на переговорах обговорили практичні питання взаємодії у сфері освіти та захисту прав нацменшин у країнах.

"Болгарська сторона підтвердила незмінність своєї підтримки європейської та євроатлантичної інтеграції України, продовження політики санкцій ЄС проти РФ, зусиль нашої держави і міжнародного співтовариства, спрямованих на стабілізацію ситуації на Сході України і деокупації Криму, а також звільнення українських політичних заручників і полонених українських моряків", - додали українські дипломати.

Раніше повідомлялося, що держсекретар США Майк Помпео розповів, що сподівається разом з союзниками по НАТО, які відвідають Вашингтон наступного тижня оголосити про додаткові кроки чинення тиску на Росію через її агресію проти України.