Бійка в Раді: суд відпустив затриманого Кайду на поруки

13 грудня 08:07

Кайді було оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.346 (Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу.

 

Печерський районний суд Києва відпустив колишнього народного депутата 7-го скликання Олексія Кайду на поруки, повідомив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок у четвер. Кайда був затриманий у справі про бійку у Верховній Раді.

"Олексій Кайда - особиста порука нардепів (рішення Печерського суду)", - написав він у Facebook.

Вдень 11 грудня на засіданні парламентського комітету з питань аграрної і земельної політики відбулася серйозна бійка між активістами ВО "Свобода" і депутатом від фракції "Слуга народу" Андрієм Богданцем.

У бійці, зокрема, брали участь народні депутати 7 скликання від фракції "Свобода" Едуард Леонов та Ігор Мірошниченко. Постраждалий Богданець звернувся за медичною допомогою, у нього підозрюють струс мозку.

У фракції "СН" бійку назвали свідомою провокацією, спрямованою на "зрив законотворчого процесу та дестабілізацію ситуації в Раді на догоду певним політичним силам". А також попросили Апарат ВР надати для проведення засідань комітету "більш захищене приміщення" і посилити його охорону.

Поліція повідомила про підозру Олексію Кайді за побиття народного депутата від "Слуги народу" Андрія Богданця 12 грудня.