Бійці ЗСУ відбили спробу штурму і зайняли нові позиції під Авдіївкою

29 сiчня 19:45

У неділю в зоні АТО загинули четверо українських військових, п'ятеро отримали поранення.

 

У неділю, 29 січня, бойовики російсько-терористичних формувань зробили спробу штурму позицій Збройних сил України в районі Авдіївки Донецької області. Українські бійці дали відсіч окупантам, змусивши їх відступити, повідомляє прес-центр штабу АТО.

У Міністерстві оборони уточнили, що після невдалого штурму окупантів ЗСУ перейшли в наступ і зайняли нові позиції.

"Вранці терористичні угруповання почали обстріл, а потім дві групи ворога по 25-30 осіб кожна почали штурмові дії наших позицій. На одній з позицій просування було зупинено військовослужбовцями Збройних сил, а на другій - наші військовослужбовці перейшли в наступ і зайняли важливий пост, який має стратегічне значення", – заявив міністр оборони Степан Полторак, додавши, що ситуація в районі авдіївської промзони залишається складною, але контрольованою.

Після зіткнення терористи відновили мінометні обстріли Авдіївки, Опитного та Кам'янки на донецькому напрямку. Піски окупанти обстрілювали з танка.

Крім того, мінометних обстрілів зазнала Красногорівка на маріупольському напрямку. З гранатометів і стрілецької зброї терористи били по Гнутовому, Павлополю, Широкиному, Водяному, Красногорівці, талаківці. В районі Широкиного противник задіяв БТР.

Усього з початку доби в зоні проведення антитерористичної операції було зафіксовано 22 збройних провокації бойовиків. У результаті обстрілів загинули четверо й отримали поранення п'ятеро українських військовослужбовців.

Читайте також: ЗСУ зайняли нові позиції на Світлодарській дузі

Нагадаємо, що 21 грудня спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі в Мінську Мартін Сайдік заявив, що учасники переговорів домовилися про припинення вогню з 24 грудня.

Проте, як повідомили в штабі АТО, режим дотримання тиші протримався близько 25 хвилин, після чого терористи продовжили обстріли позицій ЗСУ з різних видів озброєння, у тому числі, ствольної артилерії і мінометів.