Біля КПВВ "Новотроїцьке" продовжують детонувати міни

30 серпня 10:00

Пункт пропуску поки не працює через пожежу.

 

Контрольний пункт в'їзду/виїзду "Новотроїцьке" у Волноваському районі Донецької області, а також КРП "Березове-1" та "Березове-2", залишається закритим через пожежі, які спричинили детонацію мін. Як повідомили в штабі ООС, від вогню і раніше детонують мінно-вибухові загородження і розриваються боєприпаси, що створює реальну загрозу життю і здоров'ю цивільного населення, яке прямує через лінію розмежування.

Як повідомили в Державній прикордонній службі України, хоча 29 серпня близько 16:00 контрольно-пропускні операції на цьому КПВВ були тимчасово припинені за рішенням командувача об'єднаних сил Сергія Наєва через пожежі і детонації мінно-вибухових загороджень і боєприпасів, представники російсько-окупаційних військ продовжували направляти громадян, серед яких були діти і літні люди, у бік контрольних пунктів, піддаючи їх реальній небезпеці. Прикордонники на спеціальному транспорті евакуювали в безпечне місце всіх людей, які прибували з тимчасово окупованої території України, жертв серед цивільного населення не допущено.

"В даний час пожежу поблизу КПВВ "Новотроїцьке" через постійну детонацію вибухонебезпечних предметів не локалізовано. Пропуск осіб та транспортних засобів через лінію розмежування не проводиться", - зазначили в прикордонній службі.

Наголошується, що пропуск осіб та транспортних засобів у КПВВ "Новотроїцьке" буде відновлено після локалізації осередків загоряння, стабілізації ситуації та забезпечення безпеки подорожуючих. Інші КПВВ на лінії зіткнення в районі проведення операції об'єднаних сил відкрилися працюють у штатному режимі.

У прикордонному відомстві також повідомили, що напередодні через КПВВ "Новотроїцьке" на тимчасово окуповану територію України пройшли 11 вантажних автомобілів з гуманітарним вантажем (80 тонн лікарських препаратів, продуктових наборів та будівельних матеріалів) від Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ).

Нагадаємо, що внаслідок обстрілу бойовиків 29 серпня, в перший день так званого шкільного перемир'я, загорілася суха трава і почали детонувати міни і розірвалися боєприпаси в районі КПВВ "Новотроїцьке" на лінії розмежування.