Більшість росіян вважають, що "паспортизація" ОРДЛО обтяжить бюджет РФ – опитування

11 червня 19:30

При цьому повністю підтримують це рішення 33% респондентів.

 

Більшість опитаних росіян вважають, що спрощений порядок видачі російських паспортів жителям окупованого Донбасу обтяжить бюджет РФ. Відповідні дані оприлюднила дослідницька організація "Левада-Центр".

Так, 36% впевнені, що це рішення "ляже додатковим тягарем на російський бюджет", 26% - "загострить напружені відносини між Росією, Україною і країнами Заходу, які її підтримують", 22% - "стане кроком для врегулювань відносин Росії та України", 3% - інше, 13% не змогли відповісти.

При цьому повністю підтримують "паспортизацію" - 33%, швидше підтримують – 37%, швидше не підтримують – 12%, зовсім не підтримують – 10%, важко відповісти - 7%.

Опитування проводили з 24 по 29 травня серед 1616 осіб від 18 років та старше у 137 населених пунктах Росії. Дослідження проводилося вдома у респондентів методом особистого інтерв'ю.

Нагадаємо, що 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощене надання російського громадянства мешканцям окупованих районів Донбасу. Пізніше Путін заявив, що розглядає можливість надання російського громадянства за спрощеною процедурою не тільки жителям ОРДЛО, але і всім громадянам України.

У ЄС заявили, що надання російських паспортів жителям ОРДЛО є ще одним посяганням на суверенітет України з боку Росії.

1 травня Путін також підписав указ, який надає право на спрощений порядок отримання громадянства РФ для певних категорій українців.

Як писало DT.UA, надаючи громадянство, Росія тестує нового президента України Володимира Зеленського, зміцнює свої позиції в Донбасі і готує правові підстави для воєнного сценарію. Детальніше про плани РФ читайте в статті Сергія Немирича "Три в одному" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".