Бердянськ без водопостачання: поліція відкрила кримінальне провадження

01 лютого 17:04

27 січня на ділянці магістрального каналізаційного колектору сталося руйнування.

 

Слідчі Бердянського відділу поліції через масштабну аварію на каналізаційному колекторі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу. Як повідомила сьогодні прес-служба поліції Запорізької області, встановлюються особи, які допустили цю аварію, проводяться заходи задля всебічного розслідування справи.

У поліції нагадали, що більша частина Бердянську залишилась без водопостачання унаслідок того, що 27 січня на ділянці магістрального каналізаційного колектору, розташованого на Мелітопольському шосе, зруйнувалась труба. Щоб запобігти витіканню нечистот з каналізації, терміново зупинили насосні станції. Подачу води припинили до шістьох мікрорайонів міста. Діяльність деяких шкіл та садочків призупинили.

Населенню підвозять технічну та питну воду з допомогою техніки Нацгвардії, ДСНС, водоканалу, підприємств та приватних підприємців. Поліцейські Бердянського відділу поліції підвозять питну воду для пенсіонерів та людей з обмеженими можливостями, зазначили у прес-службі.

Раніше у міськраді Бердянська розповіли, що аварія сталась на головному міському колекторі з обвалом на магістральному каналізаційному колекторі, який відводить до 80% усіх стоків міста. Колектор із залізобетонних труб у 2002 році проходив капітальний ремонт. Причиною аварії вважають газову корозію верхньої частини труби.