Бекіров написав заяву про намір розпочати голодування

31 липня 22:06

Політв'язень стверджує, що не витримає етапування в Красноперекопськ.

 

Кримськотатарський активіст Едем Бекіров написав 31 липня заяву про намір оголосити голодування і відмовитися від прийому ліків у разі його етапування в Красноперекопськ. Про це йдеться в заяві Бекірова, повідомляє Крим.Реалії.

"Центральний районний суд Сімферополя виніс постанову про направлення моєї кримінальної справи в Красноперекопський районний суд. Транспортування в Красноперекопськ та утримання в ІТТ і щоденні доставки в суд рівносильні для мене болісної смерті. Я усвідомлюю, що з моїми захворюваннями я не витримаю цих переїздів та утримання в ІТТ. Тому безболісніше буде голодна смерть у СІЗО №1 Сімферополя. У зв'язку з чим я офіційно заявляю, що у разі спроби транспортування в Красноперекопськ, я оголошую голодування", - йдеться в заяві Бекірова.

За словами адвоката Олексія Ладена, після 2 серпня Верховний суд Криму розгляне апеляційну скаргу захисту на рішення районного суду Сімферополя направити кримінальну справу Бекірова в Красноперекопський районний суд. Ладен також пояснив, що стан здоров'я його підзахисного залишається "стабільно поганим".

Раніше повідомлялося, що Едем Бекіров, якого незаконно утримують у СІЗО Сімферополя, може оголосити голодування, якщо його справу переведуть для розгляду в суд у Красноперекопську (Крим). За даними його адвоката Ісляма Веліляева, стан Бекірова "стабільно критичний".

7 червня підконтрольний Росії "суд" продовжив арешт Бекірова до 12 серпня. Активіст має ряд проблем зі здоров'ям: цукровий діабет, підвищений тиск, у нього ампутована нога. В умовах утримання в СІЗО здоров'я активіста значно погіршилося, загострилися наявні захворювання і з'явилися нові.