Байден: Я зробив би Україну пріоритетом міжнародної політики

14 серпня 13:59

Він додав, що працював би над збільшенням прямих інвестицій з Заходу і підтримував би енергетичну незалежність України від Росії.

 

Кандидат на пост президента США від Демократичної партії Джо Байден у разі своєї перемоги готовий зробити Україну пріоритетом міжнародної політики. Про це повідомляє "Голос Америки".

"Я зробив би Україну пріоритетом міжнародної політики. У військовій сфері я надав допомогу від США у сфері безпеки, включно зі зброєю, щоб посилити спроможність України захищатися. Я б розширив успішне навчання збройних сил України, розпочате адміністрацією Обами-Байдена", - сказав Байден.

Він додав, що працював би над збільшенням прямих інвестицій з Заходу і підтримував би енергетичну незалежність України від Росії.

"Я б підтримував енергетичну незалежність України від Росії, особливо якщо "Північний потік 2" буде побудований в цьому році... Я б забезпечив, щоб допомога США Україні надавалась лише за умови антикорупційних реформ, включаючи призначення дійсно незалежних антикорупційних прокурорів і судів", - додав він.

Крім того, він готовий підтримати "тісніше співробітництво з європейськими партнерами і союзниками, щоб Росія платила велику ціну за війну, яка триває в Україні".

Президентські вибори в США відбудуться в 2020 році. Серед кандидатів від Демократичної партії лідирує колишній віцепрезидент США Джо Байден – у нього 30% підтримки прихильників партії. За ним слідують Уоррен (17%), Сандерс (15%) і Харріс (11%).