Батальйон "Донбас" вимагатиме у Порошенка припинити перемир'я

28 червня 11:51

Серед вимог "Донбасу" - припинити перемир'я, запровадити військовий стан, видати достатню кількість зброї батальйонам і дозволити їм вжити заходи, необхідні для знищення окупантів.

 

Батальйон спеціального призначення "Донбас" звернувся до народу України з проханням "почути та підтримати". Про це йдеться в повідомленні батальйону на сторінці у Фейсбуці.

"Всі ми, затамувавши подих і ледве стримуючи себе, стежили за тим, як під час "перемир'я" гинули наші земляки", - написано у зверненні. Військові вважають, що гідно витримали відведений час. Але очікувати надалі - неможливо.

"Українці вже довели і собі, і світу, що, незважаючи на перешкоди - здатні досягати поставлених цілей", - зазначено в документі. У ньому також підкреслюється, що Україна зараз має справу з "некерованою силою агресора". "На території України йде війна. Кількість людських жертв вже втричі перевищило жертви зимових подій", - пишуть військові.

zn
zn
Семен Семенченко: Шансів на мирне врегулювання без здачі національних інтересів - немає

Батальйон "Донбас" попросив українців зібратися біля адміністрації президента 11:00 в неділю 29 червня. Серед вимог - припинити перемир'я, запровадити військовий стан, видати достатню кількість зброї батальйонам і дозволити їм взяти заходи, необхідні для знищення окупантів.

"Ми хочемо подивитися в очі всенародно обраному президенту і зробити все, щоб він почув Донбас і єдину Україну", - написав Семен Семенченко у Фейсбуці. "Ми на своїй землі, тому в цей день прийдуть ті, хто ще не став військовослужбовцям. Прийдуть без зброї. Прийдуть як пересічні громадяни України", - зазначив він. !zn