Батальйон "Донбас" прорвався з засідки біля Карлівки, половина бійців - поранені

23 травня 21:18

Командир батальйону Семен Семенченко допустив, що їхній маршрут пересування "був заздалегідь відомий терористам (...), проти нас працюють вишколені чеченські загони". У штабі АТО запевняють, що поранених евакуйовано, і вживають заходів" щодо виведення з оточення інших бійців батальйону.

 

Добровольчий батальйон територіальної оборони Донецької області "Донбас", що потрапив у засідку поблизу села Карлівка, прорвався, майже половина бійців поранені. Про це повідомив командир батальйону Семен Семенченко.

"Основна маса бійців батальйону "Донбас" прорвалася. Поранено 50% особового складу, багато хто втратив багато крові. Поранених вивезли на армійський блокпост м.Красноармійська", - йдеться в повідомленні С.Семенченка на його сторінці у Facebook (зазначено, що інформацію передано ним по телефону).

Командир батальйону також повідомив, що у решти групи закінчуються патрони, телефонний зв'язок з ними перервався. "Підійти до них немає можливості - працюють снайпери. Потрібен БТР, щоб під'їхати до будівлі і вивезти хлопців. Далі заправної станції пройти не можемо (...) В оточеній групі майже всі поранені", - пояснив він ситуацію.

За його даними, біля лікарні з пораненими виставлено охорону, інші вцілілі повертаються назад.

Читайте: Батальйон "Донбас" потрапив у засідку терористів під Карлівкою, 9 поранених

Семенченко також висловив упевненість, що маршрут пересування батальйону "був заздалегідь відомий терористам (...), проти нас працюють вишколені чеченські загони".

"Керівництво АТО і командування ЗСУ знає про нашу ситуацію. Просимо підмогу і БТР!" - звернувся командир батальйону до командування.

У той же час координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук підтвердив прорив бійців. "Щодо батальйону Донбас інформація підтверджується: основну частину батальйону виведено до блокпосту. У штабі АТО запевняють, що поранених евакуйовано, і вживають заходів" щодо виведення з оточення інших бійців батальйону. Спільними зусиллями ситуація з "Донбасом" - на контролі на дуже високому рівні. Я дуже сподіваюся, що це допоможе. Ми стежимо за ситуацією за декількома каналами", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Раніше повідомляли, що батальйон "Донбас" потрапив у засідку у с. Карлівка Донецької області, були дані про 9 поранених, яких вивезли в лікарню. !zn

Читайте також:

Відомі імена шести бійців української армії, загиблих під Волновахою

Бойовики ДНР напали на українських військових під Волновахою

На підтримку української армії перерахували близько 125 млн грн