Батальйон "Чернігів-2" погрожує штабу АТО непокорою через зняття комбата

12 вересня 12:36

В батальйоні вважають відсторонення командира наслідком якихось "підкилимних інтриг" в командуванні АТО.

 

41-й батальйон територіальної оборони "Чернігів-2" протестує проти зняття з посади комбата підполковника Олексія Дроздова і погрожує не підкоритися новопризначеному командиру.

Про це DT.UA повідомив боєць 41-го батальйону Євген Кашкар.

За словами бійця, комбат з пораненням перебував у госпіталі в Києві і готувався повернутися на позиції до зони АТО. Ще у вівторок підполковник був на прийомі у заступника міністра оборони Ігоря Кабаненка, де йому було обіцяно підкріплення і техніку, а вже в п'ятницю з'явилася інформація про його відсторонення з посади.

Кашкар вважає, що таке рішення стало наслідком якихось "підкилимних інтриг" в командуванні АТО.

"Ми з травня місяця перебуваємо на передовій в районі Дебальцева, безрезультатно чекаємо ротації і підкріплення, і, природно, комбат часто сварився з командуванням. Ймовірно, комусь це не подобалося", - пояснив він.

"Підполковник виконував накази командування АТО, але виконував своїми методами. Коли надходив наказ взяти якусь висоту, ми брали її, але на відстані 600-700 метрів від вказаного місця. Через дві хвилини після того, як комбат доповідав у штаб про виконання завдання, точку, де ми повинні були знаходитися, накривали "Гради", - розповів боєць.

За його словами, "якщо підполковник Дроздов не буде відновлений на посаді, бійці "Чернігова-2" відмовляться виконувати накази іншого командира".

На даний момент члени сімей бійців батальйону прибули до штабу Сухопутних військ ЗСУ в Києві, щоб відмовити командування від такого кроку. Про результати домовленостей поки невідомо.

Нагадаємо, раніше військовослужбовці батальйону територіальної оборони №14 "Черкаси" майже в повному складі написали рапорти про відмову виконувати накази командування. Бійці запевнили, що готові захищати Україну, але командування не надало їм належного озброєння, фактично посилаючи на вірну смерть. !zn