Балуха відправили до місця відбування "покарання" - омбудсмен РФ

19 лютого 18:26

Раніше стало відомо, що політв'язня вивезли до Краснодару.

 

Українського політв'язня Володимира Балуха відправили до місця відбування "покарання", повідомила уповноважений з прав людини в Російській Федерації Тетяна Москалькова. За її словами, кінцеве місце відбування покарання не повідомляють рідним та адвокату до моменту прибуття ув'язненого, передає "ТАСС".

"Я розумію тривогу і хвилювання, яке відчувають родичі Володимира Балуха. Однак, згідно з російським законодавством, кінцеве місце відбування покарання не повідомляється родичам і адвокату до моменту фактичного прибуття ув'язненого", - заявила омбудсмен РФ, додавши, що, коли Балух буде на місці, про це повідомлять адвокату та родині.

За словами Москалькової, він начебто почуває себе нормально і на стан здоров'я не скаржився.

Раніше у "Кримській правозахисній групі" зазначили, що Володимира Балуха з сімферопольського СІЗО забрали голодним та без речей. При цьому причини етапування до Краснодару українцю не назвали.

Читайте також: "Суд" Керчі відмовився достроково звільнити Балуха

"Верховний суд" Криму в жовтні 2018 року переглянув вирок раніше засудженому до 5 років колонії Володимиру Балуху і скоротив термін вироку на один місяць, засудивши його до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів. 18 жовтня українець був доставлений в Керченську виправну колонію №2.

Володимир Балух під час подій на Майдані в Києві на своєму будинку в кримському селі розмістив прапор України. Після окупації півострова він не зняв прапор, за що російська влада почала його переслідувати. З квітня 2015 в домі українця почали проводити незаконні обшуки, під час яких знімали з даху його будинку і вилучали державний прапор України. Далі Володимира переслідували в рамках сфабрикованих адміністративних та кримінальних справ.