Аваков просить розформувати Печерський суд за "возьянс по справі Єфремова"

20 лютого 01:05

Аваков пропонує Печерський суд "закрити і знести, як Бастилію"

 

Глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про необхідність розформування Печерського районного суду Києва. Про це йдеться в повідомленні Авакова на Facebook.

"Звернувся до президента України, до Верховного Суду - і зараз кажу про це публічно - не тільки від себе, від міністра. Впевнений - від більшості українців: Печерський суд необхідно розформувати", - сказано в повідомленні.

Аваков звинуватив суд у несправедливому винесенні рішень та високому рівні корупції, зокрема, звернувши увагу на "возьянс по справі Єфремова".

Крім того, він повідомив, що складно мотивувати оперативників МВС виконувати свою роботу, коли в кінцевому результаті суд випускає злочинців.

Приводом для такого звернення міністра став судовий процес над екс-керівником фракції Партії регіонів Олександром Єфремовим. Сьогодні суд в черговий раз переніс розгляд його справи.

18 лютого Аваков заявляв, що простежив на тим, щоб місце перебування Єфремова перебувало під контролем МВС та СБУ, оскільки "беручи до уваги ризики і наслідки "печерського правосуддя".