Аваков попросив депутатів вирішити долю тонн наркотиків

04 березня 21:49

За словами глави МВС, правоохоронці не знають, куди подіти конфісковані речовини.

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що в Національній поліції зберігаються тонни конфіскованих наркотиків, і попросив депутатів розібратися з речовинами.

Очільник МВС наполягає, щоб конфісковані наркотики було скеровано на користь держави.

"У мене прохання до народних депутатів – визначитися зі способом реалізації цієї сировини на користь державного бюджету та української медицини", - заявив Аваков на позачерговому засіданні Верховної Ради 4 березня.

Він уточнив, що в поліції зберігаються 2 тонни конфіскованого канабісу, 300 кг гашишу, 1100 кг героїну, тонна кокаїну, 400 кг амфетаміну тощо.

У рамках звіту, Аваков розповів депутатам про "професійну роботу" поліції в Нових Санжарах, куди на обсервацію були доставлені евакуйовані з Уханя люди, про зниження кількості ДТП і високий рівень розкриття злочинів.

Як повідомлялося, 4 березня Верховна Рада відправила у відставку Кабмін Олексія Гончарука та призначила прем'єр-міністром Дениса Шмигаля. Арсен Аваков в п'ятий раз був призначений міністром закордонних справ. збереженні за Аваковим поста глави МВС наполягав президент Володимир Зеленський.

Зазначимо, що Аваков є єдиним міністром, якому вдалося попрацювати в усіх складах Кабміну після Революції Гідності: він очолював МВС у двох урядах Арсенія Яценюка, уряді Володимира Гройсмана і залишився на цій же посаді в Кабміні Олексія Гончарука. За даними DT.UA, при формуванні першого уряду Зеленського Авакову вдалося відстояти не лише право самостійно підібрати собі заступників, але і підпорядкування Національної гвардії МВС.