Аваков озвучив зарплати поліцейських: 6 тисяч - новачок і 100 – начальник Нацполіції

04 грудня 17:01

Підвищені зарплати будуть отримувати тільки ті, хто пройде переатестацію і буде зарахований у штат Нацполиции.

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков озвучив нові зарплати співробітників Національної поліції у відповідності з постановою Кабміну.

"Якщо коротко, то глава Нацполіції буде отримувати 98 000 гривень (з урахуванням всіх доплат), заступники – у середньому по 70 000 гривень, керівники структурних підрозділів апарату та територіальних органів – в середньому по 30 000 гривень", - написав Аваков на своїй сторінці в Facebook.

За його даними, новачок і самий молодший за званням поліцейський, який не має вислуги – "відразу, зі старту, буде отримувати 6 163 гривні і з кожним роком заробляти надбавку".

СКІЛЬКИ КОШТУЄ ПОЛІЦІЯ БЕЗ КОРУПЦІЇ.В останні дні багато боти і "журналісти", підробляли в рамках замовний інфо...

Posted by Арсен Аваков on 4 грудня 2015 р.

Аваков нагадав, що 11 листопада Кабмін прийняв постанову N988 "Про грошове забезпеченні поліцейських Національної поліції", яка передбачає підвищення розмірів посадових окладів в середньому в 2-3 рази, а окладів за спеціальні звання – 12-18 разів.

У той же час, він наголосив, що нові зарплати співробітники Національної поліції "будуть отримувати тільки ті і тільки тоді, коли пройдуть переатестацію". "Тобто, до моменту успішної переатестації всі поліцейські юридично є виконуючими обов'язки. Зі старою (міліцейського рівня) зарплатою і правом поборотися за звання поліцейського і нову зарплату", - повідомив Аваков.

Читайте також: Відомство Авакова заплатило 29 млн грн за квартири, побудовані оточенням депутата Ляшка – ЗМІ

4 грудня голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе повідомила, що всі претенденти на керівні посади в Національній поліції і слідчі в обов'язковому порядку піддадуться перевірці на поліграфі і пройдуть співбесіду.

Деканоїдзе розповіла, що переатестація співробітників Національної поліції Києва та Київської області завершиться до кінця поточного року, потім пройдуть атестацію співробітники Нацполіції Львова та Хмельницького, процес переатестації по всій Україні завершиться за півроку.