ATR звернувся за допомогою до Європи

25 лютого 11:34

Співробітники також стверджують, що надія на фінансування з боку України вже поступово згасає.

 

Кримськотатарський телеканал ATR звернувся з проханням про фінансову підтримку до Європейського парламенту та Європейської комісії. Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на офіційному сайті телеканалу.

"Європейський парламент у Резолюції "Щодо ситуації з дотриманням прав людини в Криму, зокрема прав кримських татар", схваленій 4 лютого 2016 року, засудив незаконне закриття засобів масової інформації, зокрема телеканалу ATR, що має значне поширення в межах кримськотатарської громади, та закликав Європейську комісію розширити необхідну фінансову допомогу, необхідну для забезпечення функціонування цього та інших засобів масової інформації у вигнанні в Україні", - йдеться в повідомленні.

За свідченнями співробітників телеканалу, сьогодні ATR, як ніколи до цього, потребує фінансової підтримки, оскільки зараз він перебуває на межі закриття. Співробітники також стверджують, що надія на фінансування з боку України вже поступово згасає, тому вони вимушені просити про допомогу в інших організацій.

Читайте також: Польські журналісти підтримали кримськотатарський телеканал ATR

Раніше повідомлялося, що кримськотатарський телеканал ATR - єдиний, який відкрито говорить про події в Криму саме для кримського глядача, може припинити мовлення. Причина - відсутність коштів на покриття заборгованості перед компанією, яка здійснює трансляцію на Крим. Формально кошти у каналу були. Але виділили їх з держбюджету занадто пізно - 28 грудня.

У 2020 році з держбюджету України на фінансування телеканалу виділено 50 млн грн. Частина цих грошей прийшла на рахунок ATR, але їх заблокувало казначейство, повідомляє телеканал.