АТО змінить свій формат на Операцію Об'єднаних сил 30 квітня - Порошенко

13 квiтня 19:41

Переформатування операції, на думку президента, кардинально змінить управління військовою структурою.

 

Президент України Петро Порошенко заявив, що антитерористичну операцію на сході України переформатують у Операцію Об'єднаних сил не пізніше 30 квітня 2018 року, інформація про це доступна на сайті Президента України.

"Я думаю, що не через місяць, а воно повинно змінитися - розкрию таємницю - 30 квітня", - сказав Порошенко, відповідаючи на питання, коли саме поміняють АТО на операцію Об'єднаних сил.

На його думку, це призведе до зміни управління військовою структурою.

"Думаю, що на сьогоднішній день це кардинально змінює організацію управління військовою структурою. Антитерористична операція знаходиться під керівництвом Служби безпеки України... Взаємодії між СБУ і підрозділами ЗСУ, Національної поліції і Нацгвардії є абсолютно іншими, ніж ті, які передбачені у законі про реінтеграцію Донбасу і керівництво переходить до Збройних сил України. У ЗСУ з'являються додаткові повноваження щодо реагування на агресію", - пояснив Порошенко.

Нагадаємо, 16 березня президент Петро Порошенко призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем збройних сил й оголосив про юридичне завершення антитерористичної операції в Донбасі.

20 лютого Порошенко підписав закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях".

Про положення нового закону про деокупацію/реінтеграцію Донбасу читайте у матеріалі Олександра Пунтуса "Воювати по-новому" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".