Атестацію у Міноборони провалили більше половини начальників

16 квiтня 21:55

У центральному апараті Міноборони будуть скорочені 200 чиновників.

 

У центральному апараті Міноборони провалили атестацію 15 з 25 начальників. Про це заявив радник президента України Юрій Бірюков.

"Попередньо: з 25 начальників не пройшли переатестацію 15. 15 з 25! Прізвища поки не буду, а то ж вони на лікарняний втечуть", – написав Бірюков на своїй сторінці у "Фейсбуці".

Він зазначив, що в апараті Міноборони будуть скорочені 200 чиновників.

"В центральному апараті МОУ бурхливим потоком йде атестація співробітників, яку місяць тому затіяв міністр оборони України Степан Полторак. Так, буде скорочено 200 осіб центрального апарату", – повідомив радник президента.

За словами Бірюкова, в комісію з атестації входять заступники міністра, громадські діячі та волонтери. Вже відомо, що за підсумками атестації буде запропоновано пониження в посаді або звільнення двом генералам і чотирьом полковникам, а також колишньому генерал-лейтенанту, який обіймав посаду з 1997 року.

Напередодні президент Петро Порошенко звільнив командувача Військово-морських сил України Сергія Гайдука.

За словами держави, приймаючи рішення про звільнення Гайдука, він врахував позицію волонтерів та громадськості і системні недоліки у виконанні службових обов'язків, а також низький авторитет серед службового складу".