"Асфальтні роботи" на трасі Запоріжжя-Маріуполь провели у рекордні терміни

21 жовтня 12:49

 

Дорога між Запоріжжям і Маріуполем була побудована у 1960-ті роки і з 1990-х не знала жодного ремонту, а в наші дні стала для кожного автомобіліста справжнім випробуванням.

"Сьогодні ключова траса між двома великими промисловими центрами нарешті ожила" - пише на своїй сторінці у Фейсбуці радник прем'єр-міністра Юрій Голик та публікує фото і відео нової траси.

Як розповідає Голик, ремонтні роботи на трасі почалися тільки три роки тому, але їх темпи були вкрай незадовільні: за 3 роки було відремонтовано лише 70 км з 200. При цьому дорожні роботи велися частинами, ділянки були розподілені між безліччю підрядників.

19 липня 2019 року на нараді в Офісі президента було прийнято рішення про завершення ремонту 130 кілометрів лише за 3 місяці - нечувані раніше темпи для України.

"Усі роботи "по асфальту" були завершені за 68 днів. Це рекорд України.

На ремонті траси працювали 1086 осіб та 637 одиниць техніки.

Встановлений рекорд з швидкості та якості дорожніх робіт став орієнтиром для всієї України. "Далі - по всій країні", - повідомляє Юрій Голик.

Нещодавно Юрій Голик детально проаналізував стан українських доріг і назвав 8 причин, за якими якісні дороги неминуче призведуть до зростання всієї економіки України.