Апеляційний суд засудив до довічного ув'язнення одного з вбивць мера Старобільська

16 квiтня 19:02

Вирок іншому виконавцю залишився без змін – він проведе за ґратами 15 років.

 

Апеляційний суд засудив одного з вбивць мера Старобільська Володимира Живаги до довічного ув'язнення. Вирок стосовно другого злочинця залишився без змін – 15 років позбавлення волі, повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

"Суд апеляційної інстанції переглянув рішення Старобільського районного суду та частково задовольнив апеляційну скаргу прокурора, ухваливши новий вирок, яким одного з вбивць мера наразі засуджено до найсуворішого покарання - довічного позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Раніше судом першої інстанції двоє злочинців були засуджені до 15 років ув'язнення. Кримінальна справа стосовно замовника вбивства виділена в окреме провадження, наразі він оголошений у розшук.

Зазначимо, Володимир Живага був обраний мером Старобільська Луганської області у 2015 році. Балотувався від партії "Наш край", до цього був депутатом Луганської обласної ради від "Партії регіонів", співпрацював з проросійською партією Віктора Медведчука "Український вибір".

Нагадаємо, 22 лютого 2016 року був убитий міський голова Старобільська Луганської області Володимир Живага. Дві кулі калібру 9 мм потрапили в голову та шию, чоловік помер в кареті швидкої допомоги.

Вбивство було пов'язане з професійною діяльністю загиблого. Виконати замовлення зголосились двоє мешканців Марківського району Луганщини, які раніше вже мали проблеми із законом. За "роботу" замовник заплатив їм майже десять тисяч доларів.