Апеляційний суд залишив під арештом фігуранта "справи 2 травня" Долженкова

27 листопада 16:08

Раніше суд першої інстанції продовжив йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою ще на два місяці.

 

Апеляційний суд Одеської області рішенням від 27 листопада залишив чинним рішення суду першої інстанції про продовження арешту фігуранту справи про масові заворушення 2 травня 2014 року Сергію Долженкову.

Раніше, 13 листопада, Приморський районний суд Одеси задовольнив клопотання прокуратури і продовжив Долженкову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою ще на два місяці.

У прокуратурі Одеської області також нагадали про те, що 15 листопада цей самий райсуд продовжив арешт ще одного фігуранта справи про масові заворушення 2 травня в Одесі.

Попри те, що в прокуратурі не називають імен фігурантів, за даними джерел агентства "Інтерфакс-Україна", мова йде саме про Сергія Долженкова та Євгена Мефьодова.

Нагадаємо, 18 вересня Іллічівський міський суд Чорноморська Одеської області визнав невинними обвинувачених у справі про події 2 травня 2014 року в Одесі у епізоді про масові заворушення на Грецькій площі, вулиці Грецькій і в районі Будинку профспілок.

Суд визнав непереконливою доказову базу, зібрану стороною обвинувачення. Після оголошення вироку під стінами суду почалися сутички активістів, невдоволених його рішенням, із поліцією. Виправданих, їхніх родичів і адвокатів правоохоронці вивезли із залу суду.

Одразу після оголошення вироку співробітники СБУ повідомили про підозру двом з 19-х обвинувачених у справі – Сергію Долженкову і Євгену Мефьодову за ст. 110 (замах на територіальну цілісність країни) КК за фактом їхньої участі в акції у Миколаєві навесні 2014 року. Обох чоловіків на 60 діб заарештував Київський районний суд.

У жовтні одеська прокуратура вручила нові підозри фігурантам "справи 2 травня". Долженкову і Мефьодову повідомили про підозру у підготовці до організації масових заворушень.

Масові сутички в Одесі за участю прихильників єдності України і проросійських бойовиків відбулися 2 травня 2014 року. Під час масових заворушень загинули 48 і постраждали 250 осіб. Більшість загинула в Будинку профспілок під час пожежі.