Апеляційний суд відмовився зняти арешт з майна Розенблата

05 вересня 16:26

В Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі задоволені цим рішенням.

 

Апеляційний суд Києва залишив без задоволення апеляційну скаргу захисту народного депутата України Борислава Розенблата на ухвалу суду про накладення арешту на частину його майна.

Як передає "Укрінформ", відповідне рішення 5 вересня оголосив суддя Іван Рибак.

"Апеляційну скаргу залишити без задоволення", - цитує видання слова Рибака.

Після засідання прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Валентин Мусіяка у коментарі журналістам зазначив, що прокуратура задоволена цим рішенням суду.

Читайте також: Порошенко дозволив збанкрутити "Чорноморнафтогаз"

Нагадаємо, що 19 червня детективи НАБУ затримали охоронця-водія члена парламентської фракції "Блок Петра Порошенко" Борислава Розенблата при отриманні хабара.

Передбачається, що хабар у розмірі 200 тисяч доларів призначався самому Розенблату і члену парламентської фракції "Народний фронт" Максиму Полякову за розробку та забезпечення прийняття законопроектів, спрямованих на забезпечення права на видобуток бурштину фірми з ОАЕ.

11 липня Верховна Рада проголосувала за зняття недоторканності з Полякова і Розенблата, але не дала дозвіл на їх затримання і арешт.

18 липня Солом'янський районний суд обрав Розенблату запобіжний захід у вигляді застави у 7 млн грн. Суд також зобов'язав депутата носити електронний браслет із забороною виїжджати із Києва і Житомира без дозволу слідчого. Крім того, його зобов'язали здати закордонний паспорт.

18 серпня депутату продовжили запобіжний захід до 17 жовтня.