Апеляційний суд підтвердив арешт Єрофєєва

10 червня 18:12

Російський спецназівець заявив, що займався розвідкою, а завдання вбивати українських військових не було.

 

10 червня Апеляційний суд Києва розглянув апеляцію адвоката Євгена Єрофєєва і підтвердив законність обраної Шевченківським судом запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

"Рішення суду першої інстанції залишити без змін, апеляційну скаргу без задоволення", - сказала головуюча суддя Марія Приндюк.

На даний момент суд оголосив тільки резулятивну частину рішення, а повний текст рішення буде оголошено пізніше.

Адвокат затриманого спецназівця Соколовська наполягала на тому, що її підзахисний повинен знаходитися на лікуванні у зв'язку з важким пораненням, тому суду слід врахувати стан його здоров'я, "щоб уникнути будь-яких тортур". Суд скаргу не задовольнив.

Соколовська має намір оскаржити рішення суду в ЄСПЛ. "Буде подана скарга в Європейський суд з прав людини", - сказала вона.

На засіданні Апеляційного суду Єрофєєв підтвердив, що є громадянином і військовослужбовцем Збройних сил РФ. Так, відповідаючи на питання, чи є він громадянином РФ, Тобто Єрофєєв сказав: "є". Також він розповів, що прописаний в Тольятті і заявив, що є військовослужбовцем Збройних сил Російської Федерації.

У зв'язку з цим він не погодився з тим, що його збираються судити за статтею про тероризм. "Не бачу жодних підстав для притягнення до такої відповідальності", - заявив Єрофєєв.

З іншого боку, він сказав, що не може надати документів, що підтверджують його слова. "Документів, що підтверджують поки немає....немає сенсу про це говорити", – сказав російський військовий.

Єрофєєв також розповів суду, що завдання на знищення українських громадян у нього не було, а бій, під час якого був убитий український військовий, був випадковим.

"Було випадкове зіткнення зі зброєю, не було злого умислу... Не було завдання на знищення, було завдання розвідки", - заявив він.

Олександр Александров та Євген Єрофєєв були затримані українськими військовими на території Донбасу. Спецназівців перевезли до Києва – тут вони дали розгорнуті показання щодо своїх дій та мету перебування в Україні.

27 травня заарештований російський військовий Євген Єрофєєв подав скаргу на рішення Шевченківського суду столиці про його арешт. На відміну від Єрофєєва, Олександр Александров не буде оскаржити свій арешт.