Амосова штурмом пробує потрапити в медуніверситет — Супрун

14 сiчня 10:56

Минулого тижня МОЗ втретє звільнило ректора.

 

Колишній ректор Національного медичного університету ім. Богомольця Катерина Амосова, яку минулого тижня Міністерство охорони здоров'я уже втретє звільнило із посади, разом зі своїми прихильниками в понеділок вранці, 14 січня, прийшла в університет та спробувала пробратись в приміщення. Відповідне відео "штурму" опублікувала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Прямо зараз Катерина Амосова разом зі своїми прихильниками, що поводяться, як типові тітушки, здійснюють штурм НМУ ім. Богомольця", - написала Супрун.

На відео видно штовханину у приміщенні закладу та бійку.

Згодом Супрун повідомила, що поліція вивела з НМУ ім. Богомольця людей, які намагалися прорватися у будівлю силою.

"Зараз вони надають пояснення правоохоронцям. Але на цьому Катерина Амосова зупинятися не збирається. Нам відомо, що планується ще одна спроба штурму - вже за участі представників суду", - додала в.о. міністра.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я наказом від 8 січня визнало поновлення Катерини Амосової на посаді ректора Національного медичного університету ім.. Богомольця та одразу ж у цьому документі звільнило її з посади.

20 лютого 2018 року виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун підписала наказ про відсторонення від посади ректора НМУ ім. Богомольця Катерини Амосової. У міністерстві пояснили це рішення зривом іспиту "Крок-1. Стоматологія" через конфлікт між університетом і Центром тестування при МОЗ. У свою чергу Амосова стверджує, що рішення про її відсторонення "є зведенням рахунків".

Згодом суд двічі відновлював Амосову на посаді, а МОЗ її звільняв, але 20 вересня Печерський районний суд Києва задовольнив позов екс-ректора Національного медичного університету ім. А. Богомольця Катерини Амосової щодо незаконності та скасування наказу Міністерства охорони здоров'я України про її звільнення.

Детальніше про проблеми в Національному медичному університеті читайте у матеріалі Оксани Онищенко "Скуті одним ланцюгом" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".