Америка виділить для України допомогу для боротьби з Covid-19

28 березня 09:44

Україна зможе отримати виділені кошти вже з 3 квітня.

 

Сполучені Штати Америки виділять для України гуманітарну та медичну допомогу у розмірі 1,2 млн доларів для боротьби з коронавірусною інфекцією. Про це в Facebook повідомила пресслужба посольства України в США.

"Надана допомога спрямовуватиметься на підготовку лабораторних систем, виявлення захворювання, надання технічної підтримки в питаннях реагування та інформування щодо ризиків поширення COVID-19, тощо", - йдеться в повідомленні.

Пресслужба також зазначає, що Україна зможе отримати виділені кошти вже з 3 квітня.

Читайте також: У Тернопільській області коронавірусом заразилися 18 медиків

Нагадаємо, Сенат США одноголосно проголосував за ухвалення пакету допомоги економіці на тлі пандемії коронавірусу на $ 2 трлн.

Кошти підуть на додаткове фінансування системи охорони здоров'я, підтримки бізнесу та найбільш постраждалих від коронавіруса штатів, а також на прямі виплати американцям.

Зокрема, особи з річним доходом до $ 75 тис отримають по $ 1200, а сім'ї з дітьми отримають додатково по $ 500 за кожну дитину. Тим, хто втратив роботу через коронавіруса, тимчасово збільшать допомогу по безробіттю. А громадянам, які зіткнулися зі зниженням зарплати, призначать виплати.

$ 367 млрд віддадуть під позики для малого бізнесу. Ще $ 130 млрд спрямують на покриття потреб медичних установ. Інші кошти будуть спрямовані на підтримку підприємствам, що втратили клієнтів на тлі поширення коронавірусної інфекції COVID-19.