Аласанія чекає результатів переголосування питання щодо його відставки

05 лютого 04:25

Аласанія зазначив, що має чимало питань і до самої процедури першого голосування, яким його змістили.

 

Звільнений з посади голови Громадського мовлення Зураб Аласанія очікує переголосування Наглядовою радою питання щодо його відставки у відкритому режимі, заявив сам екс-глава правління в ефірі "Громадського".

"Якщо буде збір усієї Наглядової ради, якщо вони відкрито скажуть, у чому саме причина відставки, і якщо вони проголосують відкрито - питань немає", - підкреслив Аласанія.

Також він додав, що у нього залишається чимало питань до самої процедури голосування щодо розірвання контракту з ним.

"Закритий - раз, немає звинувачень - два, і немає половини людей, які повинні були голосувати там. Буде до суду позов, але тільки для того, щоб почати розбиратися", - зазначив він.

Як повідомлялося, 31 січня Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) проголосував за дострокове розірвання контракту з головою правління Зурабом Аласанією.

Тимчасовим в.о. голови правління НОТУ наглядова рада призначила Миколу Чернотицкого.

Зураб Аласанія був обраний головою правління НОТУ у квітні 2017 року. З березня 2014 року він очолював Національну телерадіокомпанію України, проте в листопаді 2016 року звільнився з посади директора. Своє рішення він пояснив неможливістю працювати в умовах існуючого законодавчого поля та недостатнього фінансування НТКУ.

Детальніше про створення Суспільного мовлення та труднощі перетворення НТКУ в НОТУ читайте в інтерв'ю Зураба Аласанії в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".