Активна фаза АТО у Донецьку триває

27 травня 09:29

В результаті бойових зіткнень у Донецьку серед українських силовиків за останню добу втрат немає. Дані щодо втрат терористів невідомі.

 

Активна фаза АТО в Донецьку триває, повідомив координатор групи "Інформаційний Опір" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

У той же час, за останні години поблизу Слов'янська терористами було обстріляно з гранатометів два блок-пости сил АТО. Втрат немає.

"За нашими даними, вчора у Слов'янську терористи також провели мінометний обстріл житлових будинків у районі вулиці Артема", - йдеться в повідомленні.

26 травня силовики почали активну фазу антитерористичної операції проти терористів, які захопили міжнародний аеропорт ім. Прокоф'єва в Донецьку. О 13:00 після того, як терористи, що захопили аеропорт, відмовилися скласти зброю, антитерористична операція увійшла в активну фазу. Проти терористів були задіяні два літаки Су-25, які здійснили попереджувальні постріли.

У відповідь було відкрито вогонь з усіх видів озброєння. Після цього в роботу включилися два літаки Міг-29 і чотири вертольоти Мі-24. Після того, як вони "відпрацювали" територію, з вертольота було висаджено десант.

За попередніми даними ранку 27 травня, силовики звільнили аеропорт від терористів і просунулися до центру міста за трьома напрямками. !zn

Читайте також:

У Донецьку сили АТО зачистили аеропорт від терористів

Сили АТО проводять операцію в Донецьку і Маріуполі

З Росії в Донецьку область рухаються 40 "Камазів" з бойовиками