Адвокат Зайцевої звинувачує в ДТП у Харкові водія Volkswagen

20 жовтня 17:09

За словами Юлії Козир, відео з камер спостереження свідчать, що саме Touareg врізався в Lexus.

 

Адвокат харків'янки Олени Зайцевої Юлія Козир заявила про те, що винуватцем смертельної ДТП у Харкові є водій автомобіля Volkswagen Touareg, з яким зіткнувся Lexus підозрюваної. Про це адвокат сказала на засіданні суду в Харкові, де обирається запобіжний захід для Зайцевої.

За словами Козир, відео з камер спостереження свідчать, що саме Touareg врізався в Lexus. Крім того, Volkswagen почав рух на перехресті на жовтий сигнал світлофора, стверджує Козир.

За словами адвоката, перед початком руху автомобіль стояв перед світлофором, наїхавши на стоп-лінію, що також є порушенням.

"З цього приводу питання: чому сьогодні на лаві підсудних знаходиться Зайцева Олена", - сказала адвокат.

Козир також запропонувала дочекатися висновків судової авто-технічної експертизи, яка покаже, яка з двох машин порушила ПДР.

Раніше сторона обвинувачення заявила про те, що напередодні ДТП Зайцева вживала наркотики – опіати. У свою чергу адвокат Зайцевої зазначила, що ця інформація стала для неї несподіванкою. Також захист дівчини стверджує, що після затримання правоохоронці вимагали здати повторні аналізи.

Увечері в середу, 18 жовтня, у центрі Харкова сталася масштабна ДТП, унаслідок якої загинуло п'ятеро людей, ще шестеро отримали травми, у тому числі вагітна жінка. На проїжджій частині зіткнулися автомобілі Lexus RX 350 і Volkswagen Touareg, внаслідок чого Lexus вилетів з проїжджої частини і наїхав на групу пішоходів.

Водій Lexus, харків'янка Олена Зайцева, раніше вже порушувала ПДР.

Детальніше про трагедію читайте в матеріалі DT.UA "Смертельна ДТП у Харкові: що відомо про трагедію".